Wednesday, September 11, 2013

Calais

Eilne hommik algas turism-spordiga ja lõppes niisamuti. Turism-sport tähendab jookmist linnaga tutvumise eesmärgil. Hommikul Koninis ja õhtul Calais.

Konin millegi erilisega ei üllatanud. Calais tundus algul väga vahva. Uhke vanalinn, korralik tõus-mõõn jne ... pärastpoole nägin sadamas hordide kaupa immigrante, kes vist teadmata suunas üle väina püüavad saada ja mitte väga tsiviliseeritud pidutsemist kesklinnas. Siiski üsna äge linn.

Kohe peaks laevale saama ja sealt poolt väina on Swansea juba kiviga visata ;)

Ajeee!

Monday, September 9, 2013

Kanepi - Konin

Tere, kaasaelajad! Nagu pealkirjast aimata võib, olen ma hetkel Koninis. 1100km kodust. Koos peatustega võttis sõit umbes 13h. Turismiga eriti ei tegelenud, aga ikkagi edenes liikumine aeglasemalt kui arvasin.

Lätlased on lõpuks aru saanud, et neil on teed üsna õhtal. Kahjuks ei tähenda see seda, et teed oleks korda tehtud, vaid et igal pool on teetööd ja kiiruspiirangud.

Leedu oli sõitmise mõttes hea nagu alati. Seda on mõistnud ka poola rekkamehed, kes solidaarsuse ülesnäitamiseks kasutvad Leedu teid võimalikult ratsionaalselt. Näiteks kolm rekkat kõrvuti.

Leedust kuni Varssavani oli tavaline "päevasel ajal Leedust Varssavani". Kõik linnad/külad on transiidist umbes ja asulasse sissesõitu tuleb oodata kas vaikselt tiksudes või täiesti seistes.

Pole varem autoga Varssavis olnud, aga kuulnud õudusjutte tipptunniaegsest liiklusest. Ma jõudsin sinna veidi pärast kella seitset. Liiklus oli tihe, aga läbi sai põhimõtteliselt ilma peatusteta. Sealt edasi algas uus ja uhke kiirtee, mida mööda saab veel ka homme terve päeva sõita.

Novot. Selline aruanne sai. Olge terved!