Wednesday, August 31, 2011

Limoux

Selles linnas ja Mc's loomulikult! Onneks on kinni ja nii pole imelik tuhja laua taga telefoni nappida.

Millau viadukt oli korralik. Pm on ta nagu suur linn, kui sees/juures oled, siis kogu kupatust niikuinii yhes vaates ei nae. Kui aga kaugemale tuled, siis jalle ei saa aru kui kuradi suur see vark ikka on. Seetottu pole ka vahet, kas oled Põlva kesklinnas voi Mexico City kesklinnas (pole kainud), serva niikuinii ei nae. Aga yldiselt on insenerid vist veidi moelnud ja betoonivennad valutanud(kuigi pea enamik on teras!). Abiks ikka!

Carcassonnesse tulles sai niimonigi tousumeeter taas kogutud. :-P Linn ise erilist muljet ei jatnud. Tanavad yhesuunalised, jalgrattateid pole, kahes rattapoes mulle sobivaid piduriklotse polnud, linna sisse tulevad teed kitsad ja ylerahvastatud. Kanal koos lyysidega ja vanalinn-kindlus olid agedad.

Yldiselt proovin 3-4 paevaga selle pulliga yhele poole saada.



3 comments:

  1. Kas Andorrasse ka põrkad sealjuures?

    ReplyDelete
  2. Ja eestikeelne vikipeedia jutuke Millau viadukti kohta: Millau viadukt (prantsuse keeles Viaduc de Millau) on rippsild Prantsusmaal Millau lähedal Tarni jõel. Sild on osa A75 maanteest, mis ühendab Pariisi Vahemere rannikuga.
    Millau viadukt on maailma kõrgeim rippsild, mille kogukõrguseks on 343 meetrit (see on 16 meetrit kõrgem kui Eiffeli torn). Silla pikkus on 2460 meetrit.
    Silla projekteeris Norman Foster. Ametlikult avati see 14. detsembril 2004.

    Millau viadukti geograafilised koordinaadid on 44° 5′ 14″ N, 3° 1′ 15″ E.

    ReplyDelete
  3. Carcassonne (oksitaani Carcassona) on linn Prantsusmaal Languedoc-Roussilloni piirkonnas, Aude'i departemangu halduskeskus.
    Carcassonne on tuntud eelkõige keskaegse võimsa kindlusemüüriga ümbritsetud südalinna Cité järgi. 1997. aastal arvati Carcassonne'i kindlustatud südalinn UNESCO maailmapärandi nimistusse.
    Linnas voolab Aude'i jõgi.
    http://et.wikipedia.org/wiki/Carcassonne

    ReplyDelete