Thursday, August 18, 2011

Ossid

Eile magama jaades oli kuulda, kuidas vana head saksa rauda(BMW), mitmed korrad piirajasse lasti. Arvasin, et see oli juhus, aga tuleb valja, et hullemat rullnokkade ja autopedede paradiisi polegi olemas. Ja isegi Eesti jaab koos Pässa Riksi ja tema tuunitud bemmiga alla. Igatahes on ka tana ohtul kuulda, kuidas katsetatakse, et akki on kiirendus yleoo paremaks lainud.
Maanteel soidetakse pigem rahumeelselt ja eriti valgel ajal. Ainuke koht, mis kohalike jaoks Nyrnbergi ringrada meenutab on ymber mäki olevad parklad ja sissesoiduteed.
Muide, mäkiga on saksamaal tuksis. Doitse Telekom on normaalse wifi p......sse keeranud. Vaja registreerida ja iga paev 5 BigMac syya ja siis tagurpidi tireli teha (seda koike saksa keeles) ja siis voib jopata, et saad 5min tasuta netti. Oinad!

Tana ohtul laksin teist korda reisi jooksul kampingusse. Riided vajasid pesu ja silt oli emotsionaalselt nii oiges kohas, et ei saanud mooda soita.

Tana laheb kirja ka reisi esimene 100% kuiv paev. Halleluuja!
Kilomeetreid kogunes turismi ja esimeste kyngaste tottu vahe: 102. Vahepeal osutasid tousud juba sellist vastupanu, et ma hakkasin kahtlema Tsehhi mineku motekuses, aga... aega mul on... tiksun veidi pikemalt, lopuks ikka kohale jouan...

Kisub mottetuks plamaks. Lopetan.

Ahah... seda veel, et Dresdenis oli kuulda ylatavalt palju vene keelt ja pigem jatsid nad kohalike mulje. Wikipedia?
Teine huvitav vark, et malestusmarke teist maailmasojast peaaegu ei nainudki. Raagiti pigem tunduvalt varasemast ajast. Malestusmargid olid tegelikult ka, aga ainult 2002a yleujutuste kohta ja halakiri sellest, kui palju pappi neil selles yleujutuse tottu korstnasse lendas. Halleluuja!
Aitab.

Piltidel paikeseelektrijaam ja Dresdeni vanalinn.

17.08 Freiberg Campingplatz



No comments:

Post a Comment