Tuesday, August 16, 2011

Ovošije i fruktõ

Kui eile (14.08) oli peaesinejaks erinevates rattamustrites vaskussid, siis tänane päeva nael on vaieldamatult köögi- ja puuviljad.
Isegi mina oma elukogenud elu juures pole varem nii palju tomateid näinud. Väljade ja traktorikastide kaupa. Täiesti söödavad. Julgen soovitada.
Päeva teine pool kostitas ploomide, alõdsade ja pirnidega...
Vastan ise: praegu on veel põhi all.

Tagakumm läks puruks. Süüdlaseks on unikivi-jalgrattateed linnades, mis lausa kutsuvad pudeleid enda vastu puruks lööma. Rehv korjab killu yles. Kild nugistab mööda mantlit senikaua kui jouab ohukummini. Kumm laksust tyhi pole, aga tunne selline nagu tynnilaudadega kytaks mooda Kekkost.
Parast kummivahetust sain pulbriga ficher rcs-i alla. Abiks ikka. Uldiselt peaks motlema paksema mantli peale.

Mis muidu. Maj yldpilt sama mis Eestis: ykski ekskavaator vms ei tule enne garaažist valja, kui pole yles pandud sinist silti kuldsete tahekestega. Muugis-pooleliolevaid olevaid maju jagub ka hilisematele arkajatele jmt. Dziipe on vahem ja lisaks varemmainitud markidele on moned jäänud traditsioonidele kindlaks - Fiat Polski ja minimaalselt 5 matsi sees.

Eilset paeva statistikud kuivaks nimetada ei saanud. Moned minutid enne keskood hakkas sadama. Tana on pm kuiv olnud. Paeval tibutas, aga sellest asfalt marjaks ei saanud.

Aitab ka...
Ja kurat, kui ma kunagi arvuti taha saan, siis esimese kuu aega loen Wikipediat.
Täna naiteks taiesti lambist keset metsa kivisoe hunnik. Johker kogus ikka noh. Kas nad kaevandasid seal, ladustasid voi mida kuradit tegid. Aru ei saa.

Kuna netti pole vaga leidnud, siis panen moned viimadel ajal labitud linnad kirja: Trzcianka, Wielen, Miedzychod, Meidzyrzecz, Torzym. Praegu viimasest edelasse jaava jarve kaldal telgis.

Jõudu!

Pildil tomatid.
Ps!Nais, kuna postitatud saab.

Ja keegi tahtis kilometraaži. Suurimatele fannidele ikka saab:
1. 184
2. 160
3. 155
4. 147
5. 155
6. 156
7. 171
8. 165
Mis iganes number siit summaks tuleb. Igatahes peaks olema: 1299km. Nii ytleb pardakompuuter.
Oobimiskoha otsimisele ja sinna soitmidele, vigadele jms peale on kokku kulunud u. 25km + Baltijsk.


1 comment:

  1. No mis nii viga, elu sul Poolas ilusam kui Jääaja oraval paradiisis... ;)

    ReplyDelete