Friday, August 26, 2011

Õpetussõnu

Esimene veinisopradele. Soitsin tana Savoie piirkonnas ainult mooda vaikesi kylateid ja kandsin oma õlul veini toormaterjali degusteerija-kvaliteedikontrolli rasket ametit. Tanavuse aastakaigu Savoie toodangut soovitan neile, kellele siiani tundusid selle piirkonna punased liiga hapud ja valged liiga magusad.
Aga kehtima jaab ka: kes terve pudeli veini ara joob, pole veinisober, vaid joodik!

Jargmine synoptikutele. Mägedes muutub tuule suund... vaga tihti. Aga kehtima jaab ka: kui synoptik ennustab ilma valesti, siis on inimesed vihased.

Tana parastlounaks laks vordlemisi soojaks - +39 naitas yks reklaamtermomeeter. Linn oli taaskord tyhi nagu kell ja endalgi tuli vagisi siesta pidamise isu peale.

Nyyd (17:30), on viimased 20min padukat kytnud ja ei tundugi jarele jatvat. Temp. mitte rohkem kui +16.

Grenobli aarelinnast.

Update: viimase tunni on paduvihma sadanud.


1 comment:

  1. Asjalikud nõuanded! :) Ja pildil on nähtavasti lehmad, kes annavad leiva-peale -mitte-lõigatava juustu toorainet! http://www.france-voyage.com/travel-guide/savoie-cheeses-705.htm
    Veinidele on link on sealsamas.

    Nüüd edasi piki Rhone jõe kallast Vahemere poole? Tee peaks mõnda aega laugelt allamäge olema. Loodetavasti saad kasutada väiksemaid kõrvalteid, mitte ei pea sõitma Lyon-Marseille (8-realise?) kiirtee ääres.

    ReplyDelete